Rockford Butterfly

De Elementen

Diamond Rockford

Dit zijn dan de belangrijkste elementen, waaruit Boulder Dash caves worden opgebouwd:

Rockford Rockford: De hoofdpersoon. Met hem loop je door de caves, zoekend naar diamanten.

Empty Space Empty Space: Lege ruimte.

Dirt Dirt: Soort grond waar je met Rockford doorheen kunt graven. De meeste andere elementen in het spel kunnen zich echter niet door dirt heen verplaatsen.

Boulder Boulder: Grote rotsen die je de weg behoorlijk kunnen versperren. Als je de grond onder een rots weggraaft, kan hij naar beneden vallen, soms met hele groepen tegelijk. Kijk dus goed uit, Want als je eronder komt ben je af! Ook is het mogelijk een rots te verschuiven, door er met Rockford tegenaan te duwen.

Diamond Diamond: Heel belangrijk! Je moet een gegeven aantal diamanten zien te pakken om de cave uit te spelen.

Wall Wall: Soms kun je in bepaalde delen van de cave niet komen, doordat er een muur in de weg zit. Gelukkig bestaat daar een oplossing voor: het is namelijk mogelijk zo'n muur op te blazen.

Titanium Wall Titanium Wall: Dit is ook een muur, maar dan een beetje anders. Je kan deze namelijk nooit kapot krijgen!

Magic Wall Magic Wall: Dit speciale muutje zet rotsen om in diamanten en diamanten in rotsen. Helaas werkt dit maar voor een beperkte tijd.

Magic Wall
Zo werkt een magic wall.

Firefly Firefly: En van de twee beestjes in BD. Als je hem aanraakt ben je een leven kwijt, maar je kan ook zelf de aanval openen! Als je een rots op een firefly laat vallen, explodeert deze. Ook alles om de firefly heen (behalve een titanium wall) wordt dan vernietigd. Op deze manier kun je dus ook een muurtje opblazen. De route die een firefly doorloop is nogal voorspelbaar: langs de rand van open ruimtes, met de klok mee.

Butterfly Butterfly: Het andere beestje. Deze mag je evenals de firefly niet aanraken. Het belangrijkste verschil is echter dat de butterfly je bij explosie 9 diamanten oplevert! Butterflies bewegen langs de rand van lege ruimtes, tegen de klok in.

Amoeba Amoeba: Dit is een soort groeiende slijmmassa, die tot maximaal 200 eenheden groot kan groeien. Daarna verandert het in rotsen en krijg je heel veel rotsen in je cave. Maar als je erin slaagt de amoeba helemaal in te sluiten met bijvoorbeeld rotsen, dan verandert het in diamanten. Fireflies en butterflies exploderen onmiddellijk wanneer ze de amoeba aanraken. In dat geval krijg je een kettingreactie van explosies wanneer je een hele groep butterflies tegelijk naar de amoeba stuurt!

Butterflies and Amoeba
Vuurwerk ontstaat als butterflies de amoeba aanraken.

Exit Exit: Deze uitgang gaat open zodra je het gevraagde aantal diamanten hebt verzameld. Je krijgt de resterende tijd in punten uitbetaald en je wordt naar de volgende cave getransporteerd.

Top | Home