Rockford Magic Wall

Downloads: Video Oplossingen van BD Games

Firefly Rockford

Hier vind je de oplossingen van een aantal beroemde Boulder Dash spellen. Dat wil zeggen dat je in de vorm van een film kan bekijken hoe alle caves/intermissions kunnen worden opgelost!

Boulder Dash I (part 1 & 2)

Boulder Dash II (part 1 & 2)

Boulder Dash III (part 1 & 2)

Video bestanden voor BD1 & 2:

Alle oplossingen zijn gemaakt m.b.v. de opneem-functionaliteit van de emulator WinVICE. Hiermee kun je zogeheten history files van spellen maken, die je dan achteraf kan bekijken. Op deze manier zijn al veel C64 spellen opgelost, en kunnen de oplossingen worden gedownload op C64-Longplays. Op deze belangrijke site zijn de opnames verkrijgbaar als Longplay (Windows video formaat: *.avi). Ook mijn videos van Boulder Dash I en II zijn geconverteerd naar Longplay. Hieronder vind je de directe links.

Om deze bestanden uit te pakken heb je WinRAR nodig. En om de videos te bekijken heb je een media player voor Windows nodig. Hierbij bedankt ik Monty Mole (de auteur van de C64-Longplays website) voor het omzetten van mijn VICE opnames naar video files.

WinVICE opnames:

De volgende Boulder Dash oplossingen kun je downloaden als WinVice history files. De opnames van Boulder Dash I en II zijn op 18-02-2007 geupdate en beter dan degene die hier eerst stonden! Merk tevens op dat bovenstaande longplays van BDI en II gemaakt zijn van de corresponderende history files.

Om deze history-files te kunnen afspelen, moet je de aangegeven versie van VICE voor Windows op je pc hebben staan. Gebruik geen andere versie, anders zullen er vrijwel zeker fouten optreden! Verderop geef ik nog wat instructies over hoe een en ander precies werkt.

Solution Boulder Dash I (Update 18-02-2007)

WinVICE 1.19

Screenshots: [1]

Solution Boulder Dash II (Update 18-02-2007)

WinVICE 1.20

Screenshots: [1]

Solution Boulder Dash III

WinVICE 1.15

Screenshots: [1]

Solution Boulder Dash IV

WinVICE 1.15

Screenshots: [1]

Ook heb ik nog een aantal beruchte caves uit de hogere levels van Boulder Dash I opgelost:

Dan nu de instructies:

  •  Download een bestand, bijv. "bdash01_winvice119.zip", en pak de twee gezipte bestanden "bdash01_winvice119_start.vsf" en "bdash01_winvice119_end.vsf" uit in een map, bijv. "BoulderDash01", met behulp van Winzip (of een soorgelijk programma).
  •  Start de aangegeven versie van WinVICE, in dit geval WinVICE 1.19.
  •  Ga naar "Snapshot" - "Select history files/directory". Zoek het start-bestand, hier "bdash01_winvice119_start.vsf", selecteer dit bestand en klik op Opslaan. Selecteer in het volgende scherm het end-bestand "bdash01_winvice119_end.vsf" en klik weer op Opslaan.
  •  Kies nu "Snapshot" - "Start/stop playback history". Veel kijkplezier!

Oplossingen van andere spellen:

Naast de Boulder Dash oplossingen heb ik ook oplossingen van een paar andere spellen opgenomen. Deze history-files kun je hieronder downloaden.

Solution Sensitive

WinVICE 1.15

Screenshots: [1]

Solution Arnie

WinVICE 1.15

Screenshots: [1]

Solution Jumpman Jr.

WinVICE 1.15

Screenshots: [1]

Solution Ghost Chaser

WinVICE 1.15

Screenshots: [1]

Top | Home